Twente wordt het nieuwe mountainbike-mekka van Nederland! Er zijn sinds kort meerdere vaste routes binnen 15 km van Hengelo:
– Vasse (lengte 30 km)
– Twickel
– Lonnekermeer (lengte 26 km)
– Hulsbeek (lengte 6 1/2 km)

De route is Haaksbergen is vrij nieuw en behoort tot de betere atb routes in Nederland. U kunt bij ons op de fiets stappen en direct vertrekken!

mtb-pijl

Vrijdag 22 oktober jl. is het eerste stuk van de mountainbikeroute over het landgoed Twickel officieel geopend. Het betreft een circa 42 km lange lus rondom Delden waarin vijftien speciaal aangelegde singletracks zijn opgenomen. Mountainbikers kunnen de route berijden aan de hand van de bekende MTB-pijlen. Voor meer informatie verwijzen wij nu naar de website www.mtbroutes.nl -> update mtb route Twickel. U vindt hier ook een interactieve kaart van de route.

Naast deze vaste routes biedt ATB-rent de volgende routebeschrijvingen aan:

 • Rondje Hulsbeek:

  Afstand 20 km (incl. mountainbikeparcours), in te korten tot 13 km of 9 km. Een route met snelle graspaden, onverharde fietspaden, maar ook zanderige landwegen. U bereikt zo het 6,5 km lange mountainbikeparcours op recreatieterrein Het Hulsbeek. Na het afleggen van dit pittige rondje keert u via andere wegen en paden weer terug naar het beginpunt.

 • Rondje Kanaal Almelo-Nordhorn:

  Afstand 55 km, in te korten tot 38 km of 26 km. Een overwegend vlakke maar gevarieerde route, waarvan ongeveer 70% onverhard is. Zandpaden, beekoevers, bospaden, landwegen, u krijgt het allemaal voor de wielen. Ook voor de meer ervaren atb-ers niet te onderschatten! Onderweg passeert u diverse locaties om even op adem te komen.
  Voor de echte volhouder: op deze route is de Hulsbeekroute aan te sluiten!

 • Lonnekermeer/Buitenspoor-Noord Route:
  Let op! De Lonnekermeerroute wordt sinds kort aangeduid als “Buitenspoor-Noord”. Houd dus deze route aan bij een kruispunt. Kiest u voor “Buitenspoor” dan komt u op de nieuwe route van Enschede-Zuid. Een vervelende verrassing als u zich vergist…
 • Route Haaksbergen kunnen wij u een beschrijving van bieden
 • ATB-rent zit aan de route van Delden. Hier kunnen wij u ook de route van geven met een duidelijke beschrijving.
 • lonnekermeer

 

Mountainbiken is niet geheel zonder risico. Met name bij natte omstandigheden of vorst kunnen delen van de routes glad zijn. Hierbij is voorzichtigheid geboden!

Het gebruik van de routes is volledig voor eigen risico.